Ha ősz, akkor újra úton vagyunk

A korábbi évekhez hasonlóan iskolánk képviseletében idén is több pályaválasztási kiállításon vettünk részt azért, hogy minél szélesebb körben tudjuk bemutatni intézményünket és népszerűsíteni a technikus szintű rendőr tiszthelyettes szakmát.

2023. szeptember 27-28-án Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal által szervezett „Szakmák világa” elnevezésű pályaválasztási kiállításon, 2023. október 04-05-én Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal által szervezett „Dönts jól, jövőd a tét!” elnevezésű pályaválasztási kiállításon és 2023. október 05-06-án Debrecenben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közösen a Debreceni Szakképzési Centrum által szervezett Hello Szakma! – Út a jövőbe elnevezésű pályaválasztási kiállításon vettünk részt.

A kiállításokra minden helyszínen több száz 14 és 18 év közötti diák látogatott el. A 8. osztályos diákok tőlünk kértek segítséget azzal kapcsolatban, hogy hol tanuljanak tovább ahhoz, hogy később rendőrök lehessenek. Számukra a Rendészet és közszolgálat ágazati képzést folytató középiskolákat ajánlottuk. Az érettségi előtt állókat pedig tájékoztattuk a felvételi eljárás menetéről, az iskolánkban zajló képzéséről, a diákjaink beszámoltak nekik saját tapasztalataikról. Mint mindig, most is nagy sikert aratott kicsik és nagyok körében egyaránt a rendőrség által használt eszközök kipróbálásának lehetősége.

Az őszi tájékoztató körutunk ezzel még nem ért véget, vár még ránk több pályaorientációs előadás megtartására és további pályaorientációs rendezvényen való megjelenés is.

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája