Miskolci Rendvédelmi Technikum 2023. október 11-12-én Miskolcon tartotta  „Az élelmezés optimalizálása szervezés és digitalizálás révén: –a minőségbiztosítás fenntartható javítása a rendőrképzésben” (FOOD projekt 2021-2-RO01-KA210-VET-000048341) című Erasmus+ projekt „Mit eszik a rendőrtanuló?” című táplálkozási konferenciáját. A rendezvényen online részt vett a kolozsvári "Septimiu Mureșan" Rendőrképző Iskola, mint a pályázat koordináló szervezete és megfogalmazta az nemzetközi együttműködés eredményességét. A konferencia több mint 20 résztvevőjének bemutatták a Romániában és Magyarországon szervezett munkahelyi megfigyelések és képzések eredményeit, valamint a FOOD projekt eredményeinek - Mini táplálkozási módszertan és iFood alkalmazás - végrehajtásának helyzetét.

A kolozsvári „Septimiu Muresan” Rendőriskola és a Miskolci Rendvédelmi Technikum kisléptékű Erasmus+ pályázati partnerségében az intézmények kapacitásának fejlesztése a cél, hogy biztosítani tudják az egészségesebb, változatosabb, táplálkozási igényeknek megfelelő fenntartható étrendet.

Az intézmény munkatársai képzéseken vettek részt, hogy a napi menü tervezésében alkalmazzák az egészségesebb és innovatívabb információkat.

Két célt tűztünk ki:

  1. A diákok étkeztetésében résztvevő személyzet képességeinek fejlesztése tudásszerzés révén, olyan táplálkozási tudás elsajátítása, mely szükséges a diákok igényeinek megfelelő menü megtervezéséhez és elkészítéséhez.
  2. A fenntartható élelmezés tervezés és szervezés modern eszközeinek alkalmazása, a digitális technológia használatával.

Milyen eredményeket várunk a projekttől?

A diákok élelmezésében résztvevő személyzet olyan táplálkozási tudást és zöld- készségeket fog elsajátítani, amely szükséges a diákok igényeinek megfelelő / adekvát menü megtervezéséhez, illetve amely szükséges ahhoz, hogy az élelmezés folyamata egy fenntartható élelmiszer rendszer követelményeihez igazodjon.

A különböző szintű vezetők olyan készségeket fognak szerezni, amellyel be tudják azonosítani / fel tudják ismerni és alkalmazni tudják a fenntartható élelmezés tervezés és szervezés modern eszközeivel, digitális technológia használata által, valamint létrehozunk egy Mini Táplálkozási Módszertani Útmutatót és az iFOOD Software-t.

A pályázat teljes mértékben Európai Uniós Erasmus pályázatból valósul meg.

 

MRVT facebook oldala|MRVT youtube csatornája