Fõ tartalom

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Tehetségpontja 2018. március 24-én 3. alkalommal vehette át az "Akkreditált kiváló Tehetségpont" címet a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) "Tehetségpontok Kárpát-medencei találkozója" címmel szervezett rendezvényen.

Hagyományosan minden évben megrendezésre kerül a Kárpát-medencei Tehetségnap, melynek idén a budapesti Szent Margit Gimnázium adott helyet. A rendezvény a MATEHETSZ kiemelt eseménye, amelyhez kötődően kerültek átadásra a „Felfedezettjeink 2018” pályázat nyertesei, a „Magyar Tehetség Nagykövete” címek, a „Tehetségek Szolgálatáért” díjak, valamint a MATEHETSZ minősítési eljárásán átesett és sikeresen akkreditált szervezetek. Ebben az évben e rendezvény keretében került átadásra a sikeresen akkreditált Európai Tehetségponttá váló szervezetek számára is a felvételt deklaráló elismerés. Iskolánk abban a kitüntetett helyzetben volt, hogy egy időben vehette át immáron harmadik alkalommal az „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” címet és ugyanakkor megkaphatta az Európai Tehetségpont Hálózathoz tartozást igazoló elismerést is.

Az Európai Tehetségsegítő Hálózat (ETSN) 2015. szeptember 29-én Brüsszelben alakult meg, az Európai Tehetségtanács (ECHA) által létrehozott Kvalifikációs Bizottság által kiválasztott 14 Európai Tehetségközpontból. Az ETNS egy folyamatos átalakulásban lévő, fejlődő rendszer, egyenrangú tagjai a Hálózat csomópontjait alkotó Európai Tehetségközpontok és a Hálózat pontjait alkotó ún. Európai Tehetségpontok. Az Európai Tehetségközponttá válás kritériumrendszerét az ECHA Kvalifikációs Bizottsága, az Európai Tehetségponttá válásét – ami elsősorban Tehetségpontként való regisztrációt jelent – a Hálózatot alkotó Tehetségközpontok közösen határozzák meg.

Öröm és elismerés számunkra, hogy Tehetségpontunk harmadik alkalommal is elnyerte a kiválóság címet.

Köszönet mindazoknak a munkatársaknak, akik tehetséggondozó programjaink megvalósításában szerepet vállalnak!

.pdf dokumentum Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Tehetségpon