Fõ tartalom

Tehetséggondozás

Intézményünk 2009 novemberében nyújtotta be "Iskolai tehetséggondozás" című pályázatát, hogy megvalósíthassa az iskola szakmai közössége által 2008-ban kidolgozott komplex Tehetséggondozó programot. A TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-0111 számmal azonosított pályázaton több mint 17 millió Ft támogatást nyertünk.

pdf dokumentum Kiváló tehetségpont tanúsítvány

 

Az Észak-Magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉReTT) szervezésében a "Hazai és a határon túli Tehetségsegítő Tanácsok, tehetségfejlesztő szervezetek támogatása" című pályázati felhívás keretében "A rendészeti tehetségek szolgálatában" című projekt alapján megvalósult program 2021. december 07- 09. között a Miskolci Rendvédelmi Technikumban került megrendezésre az "Érett találkozó".

A Magyar Tehetséggondozó Társaság megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett konferencián Bagi István r.ezredes, igazgató képviselte iskolánkat. Az egri Eszterházy Károly Egyetem adott otthon annak a szakmai előadásokban is bővelkedő ünnepi konferenciának, ahol többek között szó esett a tehetségsegítés lehetőségeiről a köznevelésben, a jelenlegi pedagógusképzés és tehetséggondozás összefüggéseiről is.

"Nem pusztán lövészet" címmel a Zsaru folyóirat is hírt adott kollégánk dr. Nyilas István r. fhdgy. tehetséggondozás területén elért sikeréről, a BONIS BONA díjról.

A cikk itt olvasható: Nem pusztán lövészetNem puszán lövészet

 

Gratulálunk Neki a fejlesztő munkájához, és sok hasonló sikert kívánunk az összes tanárunknak!

Az Észak-Magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács 2018. május 17-én Egerben adta át az idei ÉReTT elismeréseket, az "Új esélyek és lehetőségek az ÉReTT hálózatában" című szakmai fórum keretében. A díjazottak között szerepelt Fürjész István pedagógus, edző és két MRSZG-s tanulónk, Császár Dániel (I. évfolyam) és Turbók Bence (II. évfolyam).

 

Szakmai beszámoló egy sikeres tehetségfejlesztő pályázatról:
"Tehetségfejlesztés a rendőri önvédelmi képzésben"

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretein belül hirdetette meg "A Szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyek működésének támogatása" című pályázatot. Iskolánk eme pályázatra beadott programja a "Tehetségfejlesztés a rendőri önvédelmi képzésben" (SZTG-16-0040) nevet kapta, amely 2016 júliusában elnyerte a Támogatáskezelő 1.000.000 Ft-os támogatását.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Tehetségpontja 2018. március 24-én 3. alkalommal vehette át az "Akkreditált kiváló Tehetségpont" címet a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) "Tehetségpontok Kárpát-medencei találkozója" címmel szervezett rendezvényen.

2017. június 14-én iskolánkon tartotta 2017. évi közgyűlését az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉReTT).

A rendőrképzés hazai és nemzetközi tapasztalatai azt mutatják, hogy a judo oktatása számos előnnyel jár, és elősegíti a szolgálati feladatok szakszerű ellátását. A judo technikáit (dobások, gáncsok, leszorítások, fojtások, karfeszítések, karkulcsok, háromszög technikák) az ellenfél megfogásával kell végrehajtani. Ebből adódóan ezek a fogások a rendőri közelharcban leginkább a szabadulások, a földre-vitelek és a rögzítések során alkalmazhatók hatékonyan. Hangsúlyoznunk kell ugyanakkor, hogy a rendőri közelharc több alapvető technikája a judóban tiltott. Az önvédelem és a testi kényszert követő bilincselés során a megfogással végrehajtott technikákat gyakran ütéssekkel, rúgásokkal vagy rendőrbot technikákkal kombinálva kell végrehajtani. A jogszerű kombinációk hatékony végrehajtása fontos tényezője a rendőri intézkedések szakszerűségének és a járőrtárssal való együttműködésnek.

Bevezető csoportkép

Egy sikeresen megvalósított pályázatról számolhatok be, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretin belül hirdetett meg "A Szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyek működésének támogatása" címmel.