Fõ tartalom

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Naperőműve

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Naperőműve (KEOP-4.10.0/K/14-2014-0013)

119.90 millió forint európai uniós támogatás segítségével napelemes rendszer fogja megtermelni a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola áramfogyasztásának egy részét. A beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozza. A fejlesztés eredményeként az intézet villamosenergia ellátásának egy részét, 2015 szeptemberétől kezdődően, közel 170 kWp-os új hálózati visszatáplálásos napelem rendszer biztosítja.

A fejlesztés a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola elektromos áram felhasználásának kielégítését szolgálja alternatív, környezetbarát módon. A beruházásban a meglévő energiaigény kielégítése a cél korszerűbb technológia alkalmazásával. A napelemes rendszer segítségével termelt áram diverzifikációs lehetőséget biztosít az intézmény számára, amely energiabiztonságot teremt.

Sajtóközlemény Sajtóközlemény

pdf dokumentum letöltése Záró sajtóközlemény

 

2015. június 25-én volt a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola naperőművének ünnepélyes átadása. Ezzel a nappal megkezdődött a próbaüzem, mely az intézmény áramfogyasztásának közel 32%-át fogja a természet segítségével biztosítani. A 119,90 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével létrehozott beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozta.

Intézményünk elődjében 150 fős tanulói, és 23 fős dolgozói létszámmal indult meg a képzés. 1976-ban A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola megalapítása óta eltelt 22 évben csaknem 10.000 fő szerzett rendőr (illetve határőr) teljes szakképesítést és körülbelül 1500-an végeztek rész-szakképesítéses szakképzésben. A szaktanfolyamokon 3900-an és egyéb képzéseinken több ezren végeztek az elmúlt két évtizedben. Az elmúlt időszakban az alapképzésből kikerült tiszthelyettes állomány több mint 40%-a a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola tanulója volt egykoron.

A következő években, a fenntartható üzemeltetési szempontok figyelembevételével több épületenergetikai fejlesztés végrehajtását tervezzük. A természeti energiaforrások céltudatos felhasználásával párhuzamosan előtérbe került a költségek csökkentése, melynek egyik, nem jelentéktelen tényezője a megújuló energiaforrások használati részarányának növelése.