Fõ tartalom

péntek, 10 február 2023 11:59

ÉReTT szakmai program az MRVT-ben

Értékelés:
(1 szavazat)

Nyolc középiskola 18 képviselője és a házigazda Miskolci Rendvédelmi Technikum szakmai találkozót tartott 2023. február 08-án a rendőr tiszthelyettes szakmai vizsga megszervezésének és lebonyolításának tanulmányozása céljából. Az ÉReTT kilenc tagszervezete Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből érkezett Miskolcra, és a vizsgaszervező iskola igazgatójának és a vizsgabizottságok tagjainak engedélyével tanulmányozták a projekt vizsgafeladat lebonyolításának helyi megoldását.

A találkozó 9.00 órakor kezdődött, és Lövei László r. ezredes a Technikum igazgatójának oktatási helyettese, egyben az ÉReTT szakképzési munkabizottságának vezetője áttekintő bemutatót tartott a rendőr tiszthelyettes szakmai vizsgáztatási követelményeiről és részletesen bemutatta a vizsga megszervezésének lépéseit, az alkalmazott szervezési megoldásokat, és dokumentumokat. Ezt követően a vendégek megtekintették a projektvizsga gyakorlati helyszíneit és bepillantottak az éppen folyó vizsgarészekbe. A három vizsgabizottság négy gyakorlati helyszínen teljesítette a gyakorlati feladatokat, beltériben és kültérin egyaránt. A valóságos rendőri intézkedési helyzeteket szimuláló feladatokat a vizsgázók gyakorlatban végrehajtották és az intézkedésről készítendő hivatalos dokumentációt is elkészítették a rendőrségnél rendszeresített számítógépes szoftver segítségével. A látogatók végigkövetve a vizsga menetét betekinthettek az értékelő dokumentumokba és a vizsgabizottságok munkájába is.

A szakmai program zárásaként a gyakorlatban tapasztaltakat megbeszélték és a szervezőktől a vendégek minden kérdésükre választ kaptak. Nagy érdeklődés volt a szakképzési rendszerben 2020-tól bevezetett, és a szakmai vizsgán kötelezően megjelenő tanulói portfólió témakörében. Ezzel kapcsolatos módszertani és szervezési tapasztalatokat átadták a résztvevők egymásnak, és tehetséges tanulók portfóliói is bemutatásra kerültek. A találkozón lehetőség volt szakmai módszertani anyagok megosztására is, így minden érdeklődő hasznos és hasznosítható tapasztalatokkal hagyta el Miskolcot a négy órás szakmai programot követően.

ÉReTT szakmai program az MRVT-benÉReTT szakmai program az MRVT-benÉReTT szakmai program az MRVT-benÉReTT szakmai program az MRVT-ben

Megjelent: 546 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 10 február 2023 12:43