Fõ tartalom

hétfő, 16 január 2023 15:17

„Nem maradsz TANÁCStalanul!”

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Iskolánk a fenti címmel szervezett szakmai rendezvénynek adott otthont 2023. január 12-én, melyen az Északmagyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács tagszervezetinek küldöttei és iskolánk dolgozói vehettek részt.

A résztvevők köszöntése során az ÉReTT elnöke kiemelt tisztelettel köszöntötte a Magyar Rendvédelmi Kar újonnan megválasztott elnökét, Powell Pál urat a többi résztvevő között.

A rendezvény első mozzanataként ünnepélyes keretek között Bagi István r. ezredes az ÉReTT elnöke az ÉReTT nevében és Szabóné Lipkovics Ildikó igazgató asszony a Nagykállón található Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium igazgatója intézménye nevében megállapodást írt alá, és így a Tanács egy újabb tagszervezettel bővült.

A résztvevők ezt követően az igazgatónő előadásában megismerhették a másfél évszázados múltra visszatekintő iskola történetét, értékeit, a tehetséggondozás, valamint a rendészeti pályaorientációs képzés területén tett erőfeszítéseit és ezek eredményeit.

Az új tagszervezet bemutatkozását követően „A rendészeti kommunikáció sajátosságai – különös tekintettel annak taníthatóságára” címmel rendhagyó előadást hallgathattunk meg Molnár Katalin PhD., egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Magatartástudományi Tanszék oktatója előadásában. A formabontó előadás mind tartalmával, mind megjelenési módjával magával ragadta a jelenlévőket.

A szakmai ismeretek bővítését célzó utolsó előadást Prof. Fülöp Márta, a Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos tanácsadója és a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára „A versenyzés pszichológiája - a tehetséges versenyző” címmel tartotta. Ez az előadás tanintézetünk oktatói és minden oktatási intézmény tagszervezet képviselője számára is jó összefoglalást adott a versenyzéssel járó stresszhelyzetek oldása és jobb versenyeredmény elérése érdekében tehető lépésekről.

A rendezvényt követően lehetőséget biztosítottunk az iskolánk képzési helyszíneinek megtekintésére, mely lehetőséget nem csak az először iskolánkon járók használták ki, hanem azok a kollégák is, akik korábban iskolánk tanulói voltak, és most visszatérve alma máterükbe részt vettek a rendezvényen, képviselve valamelyik tagszervezetet. Külön öröm számunkra, hogy volt tanítványaink komoly sikereket érnek el a rendőri pályán, és e mellett tevékeny szerepet vállalnak a rendészeti pályaorientációs képzésben is az utánpótlás biztosítása érdekében.

 „Nem maradsz TANÁCStalanul!”  „Nem maradsz TANÁCStalanul!”

 „Nem maradsz TANÁCStalanul!”  „Nem maradsz TANÁCStalanul!”

Megjelent: 433 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 25 január 2023 07:30