Fõ tartalom

kedd, 11 október 2022 14:59

Pályaválasztási kiállítás és pályaorientációs előadás

Értékelés:
(0 szavazat)

A korábbi évek hagyományainak megfelelően iskolánk képviseletében ismét útra keltünk, hogy minél szélesebb körben tudjuk bemutatni intézményünket és népszerűsíteni a technikus szintű rendőr tiszthelyettes szakmát.

2022. október 06-án Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jártunk, ahol részt vettünk Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal által szervezett „Dönts jól, jövőd a tét!” elnevezésű pályaválasztási kiállításon. A kiállításra több száz 14 és 18 év közötti diák látogatott el. A 8. osztályos diákok tőlünk kértek tanácsot, hogy hol tanuljanak tovább ahhoz, hogy később rendőrök lehessenek. Számukra a Rendészet és közszolgálat ágazati képzést folytató középiskolákat ajánlottuk. Az érettségi előtt állókat pedig tájékoztattuk a felvételi eljárás menetéről, iskolánkban zajló képzéséről, a diákjaink beszámoltak nekik saját tapasztalataikról. Mint mindig, most is nagy sikert aratott kicsik és nagyok körében egyaránt a rendőrség által használt eszközök kipróbálása.

Azokra is gondoltunk, akik nem tudtak ellátogatni a kiállításra, ezért ezen a napon elmentünk Nagykállóba a Mátészalkai SzC Budai Nagy Antal Technikumba, Nyírbátorba a Mátészalkai SzC Bethlen Gábor Technikumba és Mátészalkára a Mátészalkai SzC Gépészeti Technikumba ahol a 11- 12. évfolyamos Rendészet és közszolgálat ágazati képzésben résztvevő diákoknak tartottak a kollégák és iskolánk tanulói tájékoztatást. Mindhárom helyen nagy örömmel fogadták őket, érdeklődve hallgatták végig az előadást, majd a végén kötetlen beszélgetés formájában tisztázták a felmerülő kérdéseket. Köszönjük mindhárom iskolának, hogy fogadtak minket és bízunk benne, hogy hasznos volt számukra az, hogy első kézből kaphattak információt a rendőr tiszthelyettes képzésről!

Ezekkel a megjelenésekkel iskolánk megkezdte az őszi pályaválasztási, pályaorientációs rendezvényeken való részvételét. Bízunk benne, hogy még több helyre eljutunk, ahol személyesen adhatunk majd tanácsot a továbbtanulás előtt álló diákoknak. Addig is érdemes követni a „Tanulj rendőrnek Miskolcon” Facebook oldalunkat, ahol mindig friss információk találhatóak az iskolánkról.

Pályaválasztási kiállítás és pályaorientációs előadásPályaválasztási kiállítás és pályaorientációs előadásPályaválasztási kiállítás és pályaorientációs előadásPályaválasztási kiállítás és pályaorientációs előadásPályaválasztási kiállítás és pályaorientációs előadásPályaválasztási kiállítás és pályaorientációs előadás

Megjelent: 719 alkalommal