Fõ tartalom

hétfő, 04 július 2022 12:18

Tanévzáró oktatótestületi értekezlet

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

Oktató testületünk 2022. június 22-én kiértékelte a 2021/2022-es tanévet a szakképzési jogszabályok előírásainak megfelelően.

A 2020/2022-es évfolyam osztályai és a 2021/2022-es évfolyam egy éves képzési idejű két osztálya már elhagyta a tanintézetet, kibocsátó ünnepség keretében búcsút vettünk a tanulóktól, így csak az elsős osztályok tanévvégi zárását kellett elvégeznünk hét osztályban. A testület egy tanulót javító vizsgára kötelezett, és megállapította, hogy a zárásra kerülő diákok közül csak két tanuló ért el kitűnő eredményt a tanév során. Érdekes volt ezt konstatálni, hisz a tanévben számos sikert értek el tanulóink, például az országos tanulmányi versenyen a lehetséges hat éremből ötöt a mi tanulóink zsebelhettek be.

Sajnos az értekezleten fegyelmi ügy indításában is döntenie kellett a testületnek, mert bár azt gondolnánk, hogy a rendőrnek készülő tanulók minden szabályt betartanak, de sajnos vannak esetek, amikor ez nem történik meg.

Tárgyaltunk az intézmény Minőségirányítási Rendszerének elemeiről is és annak alapdokumentumát elfogadta az oktatói testület.

Az értekezlet több mint öt órájában a szervezi egységek vezetői számot adtak a területük szakmai munkájáról, elemezték a pedagógiai folyamatokat és a tanév szorgalmi időszakában végrehajtott feladatokat. Áttekintettük a tanintézet jelenlegi gazdasági helyzetét is és levontuk a szükséges következtetéseket.

Bagi István r. ezredes igazgató úr a tanévre meghatározott fő feladatok számbavétele során értékelte az intézmény munkáját, és megállapította, hogy sok területen nagyon eredményesek voltunk, de vannak olyan célok, melyeket nem sikerült elérnünk a tanévben.

Az értekezlet befejezéseként, igazgatói elvárásait ismertetve a következő tanévre meghatározta azokat a területeket, melyeken fokozott erőfeszítéseket kell tennünk a célok elérése érdekében.

Bár a tanítási év befejeződött, de az iskola nem zár be. A jogszabályokban előírt tanári szakmai gyakorlatot megkezdik oktatóink, a felnőttképzés keretei között nyáron is folytatjuk a szakmai képzést, és szervezzük a tanulóink nyári egybefüggő szakmai gyakorlatát. A felvételi folyamat is a vége felé közeledik, de a döntést most kell meghoznunk, hogy kik kezdhetik meg tanulmányaikat iskolánkon a következő tanévben.

Reménykedünk benne, hogy legalább annyi tanulóval és minimum olyan eredménnyel fejezzük be jövőre is a tanévet, mint ahogy ezt idén tettük!

Megjelent: 336 alkalommal