Fõ tartalom

csütörtök, 23 június 2022 13:22

Rendőr tiszthelyettes tanulók I. tanévet záró szintvizsgája

Írta: Fónagy István
Értékelés:
(0 szavazat)

A 1,5 és 2 tanéves képzésben résztvevő tanulóink, a képzésük során 2022. június 14-15.-én az I. tanévük zárásaként elérkeztek a szakmai program alapján kötelezően végrehajtandó, számonkéréshez, ez pedig a szintvizsga.

A szintvizsga egy olyan megmérettetés, amely során egy szituációközpontú, gyakorlatorientált, komplex feladat végrehajtásán keresztül kerül sor, a tanulók egy év alatt megszerzett szakmai tudásának, felkészültségének számonkérésére.

A feladatok végrehajtása során Társadalmi és kommunikációs ismeretek, Rendőrségi digitális alkalmazások, Szakmai idegen nyelv, Rendőri testnevelés, Közrendvédelem, Rendőri intézkedések, Közlekedési ismeretek, Határrendészeti ismeretek, Bűnügyi ismeretek tantárgyak ismeretanyagának elsajátításáról adnak számot.

A szintvizsgán minden tanulónak egy gyakorlati feladatsort kell végrehajtania, mely a vizsgafeladat kihúzásától egy intézkedési szituáció végrehajtásán és az ahhoz kapcsolódó helyszíni és az elektronikus ügyviteli rendszerben történő dokumentálásig tart.

A feladatvégrehajtás értékelésének szempontjai között kiemelten fontos a feladat megértése, a gyakorlati végrehajtás teljessége és szakszerűsége, az eszközök szabályszerű kezelése, a magyar és idegennyelvű kommunikáció, de ezen túl lényeges az információk, rögzítésének precizitása is.

A vizsgázó teljesítményét a három tagból álló vizsgabizottság nem érdemjeggyel, hanem háromfokozatú skálával értékelte. melyből valamennyi vizsgázó megfelelt, vagy kiválóan megfelelt minősítést kapott.

A vizsga eredményei alapján a tanulók felkészültek az összefüggő nyári területi szakmai gyakorlat végrehajtására.

Rendőr tiszthelyettes tanulók I. tanévet záró szintvizsgájaRendőr tiszthelyettes tanulók I. tanévet záró szintvizsgájaRendőr tiszthelyettes tanulók I. tanévet záró szintvizsgájaRendőr tiszthelyettes tanulók I. tanévet záró szintvizsgája

Megjelent: 282 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 23 június 2022 13:38

Média