Fõ tartalom

szerda, 22 június 2022 12:11

Rendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferencia

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

Hosszú évek kihagyása után újra nemzetközi konferenciát rendeztünk külföldi társiskoláink részvételével a Miskolci Rendvédelmi Technikumban 2022. június 15-17. között.

A „Rendőrségi szakmai gyakorlat - Mentor szakmai továbbképzése, a munkahelyi tanulás kulcseleme” című konferencián a társ- és partneriskoláink közül a kolozsvári „Septimiu Muresan” Rendőriskola, a hahni Rhineland- Palatinate Rendőr Egyetem, a nagyváradi „Avram Iancu” Határrendész Tiszthelyettes-képző Iskola, a Kassai Rendészeti Szakközépiskola és a campinai „Vasile Lascär" Rendőriskola küldöttei képviseltették magukat. A hazai társintézmények közül Körmendi Rendvédelmi Technikum, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia Adyligeti és Szegedi tagintézményei és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselői vettek részt.

A kétnapos konferencia első napján a TRIDENT projekt szakmai gyakorlat, a mentor és rendőr tanulók mentorálásával kapcsolatos pályázati eredményekről és ismeretekről kaptak beszámolót a résztvevők. A szerdai napon több mint 20 fő a megyei területi szerveknél tanulói szakmai gyakorlattal foglalkozó szakember is részt vett. Délután lehetőség volt megismerkedni iskolánkkal és a belső gyakorlati képzési helyszínekkel. Külföldi vendégeink elismerően szóltak a folyamatosan megújuló oktatási helyszínekről.

A második napon a külföldi partnerek a saját tapasztalataik bemutatásán keresztül reflektáltak az első napon elhangzottakra. Iskolánk képviseletében Kerek Melinda Tanulmányi osztályvezető számolt be a tanulók szakmai gyakorlatáról és a mentorképzés megújításának jelenlegi gyakorlatáról. Ezután Nemes Ferenc r. alezredes, Koordinációs és Humánigazgatási osztályvezető ismertette a tanulók intézményi belső szakmai gyakorlatának megújítását.

Csütörtök délután Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya, Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy úr fogadta a delegációkat és bemutatta a főkapitányság működését és eredményeit. Ezután rövid látogatás során vendégeink betekintést nyertek a Hívásfogadó Központ és a Tevékenység Irányítási Központ munkájába. A nap levezetéseként rövid sétát tettünk Lillafüreden.

A nemzetközi konferencia eredményesen zárult, hiszen minden külföldi partner elmondta, hogy nagyon jól hasznosítható többletinformációkra tettek szert a kétnapos miskolci látogatás alatt. Iskolánk kollégái is kaptak olyan új gyakorlati javaslatokat, mely megfontolásra alkalmas a jövőben.

Hosszú kihagyás után nagy örömmel szerveztük a konferenciát, hiszen a leghatékonyabb kapcsolattartási forma a személyes találkozások alkalmával folytatott eszmecsere. Bízunk benne, hogy a hagyományt jövőre is folytatni tudjuk.

Sajtómegjelenés:

Rendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferenciaRendőrségi szakmai gyakorlat – nemzetközi konferencia

Megjelent: 191 alkalommal