Fõ tartalom

kedd, 21 június 2022 14:21

Food Projekt

Írta: Juhászné Gazsi Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

Egy újabb nyertes pályázat: FOOD - Az élelmezés optimalizálása szervezés és digitalizálás révén: – a minőségbiztosítás fenntartható javítása a rendőrképzésben, melyben már megkezdődött a munka.

A Miskolci Rendvédelmi Technikum a Kolozsvári "Septimiu Muresan" Rendőrképző Iskolával együttműködésben nyújtott be Erasmus+ pályázatot. A pályázat célja az egészségesebb és változatosabb étrend kialakítása a miskolci és kolozsvári rendőr iskolákban. Az intézmény munkatársai képzéseken vesznek majd részt, hogy a napi menü tervezésében alkalmazzák az egészségesebb és innovatívabb információkat. A megvalósításra rendelkezésre álló idő 12 hónap.

2022. június 9-én Kolozsváron tartották a nyitókonferenciát, melyen intézményünk érintett munkatársai online vettek részt.

2022. június 15-16-án az első transznacionális találkozót bonyolítottuk le a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. A megbeszélések alatt pontosításra kerültek a kitűzött célok elérését segítő munkaterv és a "Jobshadowing" (a szakmai tudáscserét biztosító találkozók) látogatások naptári terve is. Ebből az alkalomból a két intézmény vezetője aláírta a partnerségi megállapodást.

FOOD PROJEKT
Az élelmezés optimalizálása szervezés és digitalizálás révén:
–a minőségbiztosítás fenntartható javítása a rendőrképzésben

KA210-VET-2670E2F6
Kisléptékű partnerségek a szakképzésben

Mi a célunk?

A kolozsvári "Septimiu Muresan" Rendőriskola és a Miskolci Rendvédelmi Technikum pályázati partnerségében az intézmények kapacitásának fejlesztése, hogy biztosítani tudják a táplálkozási igényeknek megfelelő fenntartható étrendet.

Két célt tűztünk ki:

  1. A diákok étkeztetésében résztvevő személyzet képességeinek fejlesztése tudásszerzés révén, olyan táplálkozási tudás elsajátítása, mely szükséges a diákok igényeinek megfelelő menü megtervezéséhez és elkészítéséhez.
  2. A fenntartható élelmezés tervezés és szervezés modern eszközeinek alkalmazása, a digitális technológia használatával.

Hogyan érjük el?

A megvalósítás során szervezünk:

  • 2 szakmai látogatást,
  • 2 képzést,
  • 2 nemzetközi konferenciát táplálkozás témában,
  • 2 transznacionális találkozót Romániában és Magyarországon.

A partnerek közösen fognak elkészíteni egy Mini Táplálkozási Módszertant a rendőriskolák diákjainak étkeztetésében résztvevő személyzet részére, illetve egy Software Applikációt a napi menü tervezéséhez és az alapanyag gazdálkodáshoz – iFOOD. Irányítási, átláthatósági és disszeminációs tevékenységek lesznek végrehajtva.

Milyen eredményeket várunk a projekttől?

A diákok élelmezésében résztvevő személyzet olyan táplálkozási tudást és zöld- készségeket fog elsajátítani, amely szükséges a diákok igényeinek megfelelő / adekvát menü megtervezéséhez, illetve amely szükséges ahhoz, hogy az élelmezés folyamata egy fenntartható élelmiszer rendszer követelményeihez igazodjon.

A különböző szintű vezetők olyan készségeket fognak szerezni, amellyel be tudják azonosítani / fel tudják ismerni és alkalmazni tudják a fenntartható élelmezés tervezés és szervezés modern eszközeit, digitális technológia használata által. Egy Mini Táplálkozási Módszertant és az iFOOD Software-t hozunk létre.

Food projektFood projektFood projektFood projekt

foodhead

Megjelent: 347 alkalommal