Fõ tartalom

csütörtök, 09 június 2022 14:36

Részvétel Nemzetközi Projekthéten Németországban

Írta: Fekete Emese Olívia
Értékelés:
(1 szavazat)

Iskolánk a Szemán Dániel r. főhadnagy, Fekete Emese Olívia és Kovács Kristóf tanulók alkotta delegációval vett részt a németországi Rajna-vidék-Pfalz Rendőregyetem által szervezett Nemzetközi Projekthéten.

2022.05.29-én vasárnap este érkeztünk a szállásra, ami nagyon rendezett volt, a diákok számára külön hálószobával, közös konyhával és fürdővel, míg a tanárok részére saját apartmant biztosítottak.

Hétfő:

Az első napon az iskola étkezdéjében svédasztalos reggelivel kezdtünk majd a konferencia terem felé vettük az irányt ahol a hivatalos megnyitó után megismerkedtünk a többi nemzetiséggel, valamint a vendéglátó német diákokkal, akik egész héten át a segítésünkre voltak. Belgiumból, Bulgáriából, Észtországból, Franciaországból, Grúziából, Luxemburgból, Romániából, Spanyolországból és Svájcból érkeztek a tanárok és diákok. A diákok között voltak hozzánk hasonlóan tanulói státusszal rendelkezők, de olyanok is, akik már hivatásos állományú rendőrként vesznek részt az országuk rendészeti képzésében.

Miután köszöntöttek bennünket, kis csoportokba osztottak be minket és a csoportunkkal végig jártuk a campust. Az Egyetem területe óriási, az oktatási célt szolgáló-, és szállásépületek mellett teniszpálya, futópálya, röplabda pálya és kosárlabda pálya egyaránt megtalálható a campus területén, de emellett betekintést kaptunk a szituációs termekbe is ahol valódi helyszínek voltak megjelenítve és lehetőség volt ujjlenyomatok vizsgálatára is.

Ezután már csak elfogyasztottuk a vacsorát és visszamentünk az szobáinkba.

Kedd:

Kedden reggel a csoportunkkal kezdtük a napot. Mindenki tartott egy pár perces elődást a saját országának rendőrségéről, illetve az iskolájáról. Ezután megválaszoltuk egymás kérdéseit és megtekintettük a francia csoporttásunk felszerelését.

Ezután Uwe Lederer, az iskola igazgatója egy pár percben üdvözölt bennünket. Ebéd előtt kaptunk egy kis szabadidőt, majd az ebéd után egy sportdélutánon vettünk részt, ahol röplabdáztunk és a csapatok egymás ellen különböző értékű – az iskola büféjében felhasználható - kuponokért versenyeztek. Este a sportverseny eredményhirdetése után a tanárok és a diákok kötetlen beszélgetésen vehettek részt az iskola büféjében.

Nemzetközi Projekthét: NémetországNemzetközi Projekthét: Németország

Szerda:

Egész napos programon vettünk részt Németország legrégebbi városában, Trierben, ahol betekintést kaptunk a helyi rendőrkapitányság munkájába és hatásbemutatót tartottak számunkra a taser elektromos sokkoló és a szolgálati kutyák alkalmazásáról, majd délután megtekinthettük az óvárost.

Csütörtökön:

Délelőtt meghallgattunk egy előadást a Traben-Trarbach-tól nem messze lévő kiberbunkerről, ahol egy ”darknet”-et működtető bűnszervezetet számoltak fel a közelmúltban, majd délután ellátogattunk a szőlőtermeléséről híres városba, ahol pincetúra és borkostóló után megtekintettük a bunkert. Este egy az egyetemhez közeli település hangulatos éttermében elfogyasztott finom vacsorával zártuk a napot.

Nemzetközi Projekthét: Németország

Péntek:

Röviden visszatekintettünk a hétre illetve minden csoport beszámolt a héten folytatott munkájáról egy-egy néhány perces előadás keretében. Ezután a szervezők és a résztvevők megajándékozták egymást, majd összepakoltunk és hazafelé vettük az irányt.

Nemzetközi Projekthét: Németország

Összességében egy rendkívül tartalmas héten vettünk részt, ami kiváló alkalmat szolgált arra, hogy bővítsük saját és intézményünk nemzetközi kapcsolatait.

Megjelent: 548 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 09 június 2022 14:44