Fõ tartalom

péntek, 06 május 2022 14:04

Magyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid Sakkbajnokság

Írta: Kerekesné Gerőcs Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

A Magyar Sakkszövetség szervezésében két év után ismét sakkverseny volt a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. Az idei év első jelentősebb hazai ifjúsági sakkrendezvényére, a Magyar Korcsoportos Rapid Bajnokságra 2022. április 29. – május 1. között került sor.

A rendezők és jómagunk örömére a versenyzők szép számmal érkeztek az ország minden pontjáról. A versenynek, mint ahogy régebben is az iskola tornacsarnoka adott otthon.

Három nap alatt két verseny került megrendezésre, pénteken és szombaton az egyéni versenyek (U08-U18), vasárnap a csapatbajnokságokra került sor (U10, U14 és U18) korosztályoknak.

Az ünnepélyes megnyitó után a résztvevőket Béry Attila r. alezredes gazdasági igazgató-helyettes úr köszöntötte, majd Kristóf Péter nemzetközi főbíró ismertette a szabályokat és a programot. Pénteken 3, szombaton 6 fordulót játszottak a gyerekek, a 12 csoportban összesen 315-en, vasárnap a csapatbajnokságon pedig 52 csapat mérte össze tudását a bajnoki címért.

Szerencsére az időjárás is mindvégig kitartott, végig hétágra sütött a nap és aki tehette a játszma befejeztével gyönyörű környezetben tölthette el pihenő idejét.

Magyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid SakkbajnokságMagyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid SakkbajnokságMagyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid SakkbajnokságMagyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid Sakkbajnokság

Az elmúlt évek viszontagságai után mindenki örömére úgy látszik ez a sportág is kezd visszatérni a korábban megszokott életéhez.

Sajtómegjelenés:
https://minap.hu/galeria/magyar-korcsoportos-egyeni-es-csapat-rapid-sakkbajnoksag

Megjelent: 350 alkalommal