Fõ tartalom

péntek, 29 április 2022 09:10

Gépkarabély lövészet

Írta: Fónagy István
Értékelés:
(1 szavazat)

2022. április 21-22.-én, a Miskolci Rendvédelmi Technikum I. évfolyamának tanulói számára lövészeti hatásbemutató, valamint gépkarabély lőgyakorlat került végrehajtásra az iskola kezelésében lévő Bükkaranyos külterületén található szabadtéri lőtéren.

A lőgyakorlat azzal a céllal került megtartásra, hogy az iskola I. évfolyamos tanulói, mint a Rendőrség fegyverviselésre jogosult állományának leendő tagjai, megszerezzék a megfelelő gyakorlatot, a gépkarabélyok kezelésének területén.

Mindkét nap, a lövészeti feladatok végrehajtásán, a jelenlévő tanulói állomány tagjai lövészeti hatásbemutatón vettek részt, melynek keretében megismerték, a rendőrségnél rendszeresített fegyvereknek az alkalmazásával különböző szilárdságú célokra leadott lövéseknek, az élettani és romboló hatását, a kilőtt lövedékek mozgását, a célban, illetve az a mögötti területen.

A hatásbemutatót követően került sor, a lő feladatok végrehajtására, melynek keretében, a tanulók álló, térdelő és fekvő tüzelési testhelyzetekből adtak le lövéseket változatos távolságokban elhelyezett különböző célokra. A feladatok végrehajtása, a lő készség fejlesztése mellett lehetőséget teremtett, a biztonságos és hatékony fegyverkezelés gyakorlására is, a képzés során elsajátított ismeretek gyakorlatban történő bemutatására és természetesen az értékelésre.

A lövészet időpontjának szerencsés megválasztásának köszönhetően, a végrehajtásra jó, esőmentes időben került sor, ezzel is elősegítve, a résztvevő állomány sikeres feladat végrehajtását.

Gépkarabély lövészetGépkarabély lövészetGépkarabély lövészetGépkarabély lövészetGépkarabély lövészetGépkarabély lövészet

 

Megjelent: 326 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 02 május 2022 09:04