Fõ tartalom

péntek, 08 április 2022 10:30

Rendőrségi „Road show”

Írta: Zagyi Gábor r. törzszászlós
Értékelés:
(0 szavazat)

2022. március 25-én Budapesten került megrendezésre a ROKK által szervezett Road-Show első állomása. Az iskolánkat Kőhalminé Mizsei Orsolya rendőr alezredes, Jakab Krisztián rendőr őrnagy, Zagyi Gábor rendőr törzszászlós, valamint Lengyel Roxána és Kántor Alex rendőr tanulók képviselték.

A Road-Show-ra meghívott csapatok egymással vetélkedve mérték össze tudásukat, melyben a helyes válaszok és az időeredmények döntöttek.

A csapatok minden állomáshelyen kaptak pár megoldandó feladatot - így nálunk is J - amire, ha helyesen válaszoltak ajándékcsomaggal jutalmaztuk őket. Az iskolánk egy könnyű kis tesztlappal várta a résztvevő csapatokat és a rendezvényre kilátogatókat. A tesztlap kitöltését mindenki szívesen és lelkesen fogadta. 

A rendezvény színvonalát több bemutató is emelte, amit a résztvevő csapatok nagy érdeklődéssel fogadtak. Első körben kutyás bemutatót láthattak, amiben engedelmességi feladatok után a kutyás rendőrjárőrök napi szintű feladataiba nyerhettek betekintést a nézők. A Készenléti Rendőrség több egysége is jelen volt, akik bemutattak jármű megállítást és csapatszolgálati feladatokat. A fiatalok magukra ölthették a rendőrség által rendszeresített csapatszolgálati protektort, valamint kipróbálhatták a védőpajzsot és a rendőrbotot is.

Felvonult a Rendőrség különleges gépjárműparkjából is jó néhány jármű, például a vízágyúval felszerelt gépkocsi és több régebben használt szolgálati személygépkocsi és motor is.

A Road Show következő állomása Debrecenben az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Technikum, ahol 2022. április 08-án találkozhatnak velünk és a rendőség számos szervezeti egységének képviselőivel a benevezett csapatok és az érdeklődők.

Mi ott leszünk! Várunk mindenkit a standunknál!

Rendőrségi „Road show”Rendőrségi „Road show”

 

Megjelent: 420 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 08 április 2022 11:01