Fõ tartalom

péntek, 08 április 2022 10:11

Megkezdődött a 2022. évi felvételi eljárás

Írta: Bánszkiné Görcsös Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

A felvételi eljárás megindulása a megszokott rend szerint történt: 2021 őszén megjelent a pályázati kiírás a technikus szintű rendőr tiszthelyettes szakmai oktatásra, amit minden lehetséges fórumon közzé is tettünk. A közösségi médiafelületek nagy segítségünkre vannak, amin keresztül egyre több érdeklődőhöz jutunk el!

Az első ránézésre kissé bonyolultnak tűnő felvételi egységcsomag nagyon sok információt tartalmazott, ezért egységekre bontottuk a jelentkezéshez szükséges nyomtatványokat és kisfilmekkel, rövid útmutatókkal igyekeztünk segítséget nyújtani a jelentkezési dokumentumok kitöltéséhez.

2022. március végén megkezdtük az iskolai felvételi eljárást, ahol a felvételizők fizikai állóképességét mértük fel három gyakorlaton keresztül: falra dobás medicinlabdával, átugrás zsámoly felett érkezés hason fekvésbe, 20 méteres ingafutás (NETFIT). A felvételizők nagy többsége jól felkészülten érkezett a felvételire és sok szép eredmény született. A legjobban teljesítő felvételiző 195 pontot ért el a fizikai alkalmassági vizsgálaton.

Az iskolai felvételi eljárás másik területe a két tanéves képzésre jelentkezőknek a műveltségi vizsga. Az egy és másfél tanéves képzésre jelentkezők esetében pedig majd a rendészeti és közszolgálat ismeretek szakmai érettségi vizsga eredményét fogjuk beszámítani.

A felévételi eljárás következő szakasza az egészségi, pszichológiai alkalmassági vizsgálat és a bizottsági meghallgatás, amire a felvételizők lakóhelye szerinti megyei rendőr-főkapitányságon kerül sor.

Bízunk benne, hogy a felvételizők ezt az akadályt is sikeresen veszik és nyár végén újra találkozunk velük a tanulói közigazgatási szerződéskötésen. Mi sok szeretettel várjuk őket!

Megkezdődött a 2022. évi felvételi eljárásMegkezdődött a 2022. évi felvételi eljárásMegkezdődött a 2022. évi felvételi eljárásMegkezdődött a 2022. évi felvételi eljárásMegkezdődött a 2022. évi felvételi eljárásMegkezdődött a 2022. évi felvételi eljárásMegkezdődött a 2022. évi felvételi eljárásMegkezdődött a 2022. évi felvételi eljárás

Megjelent: 748 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 08 április 2022 10:30