Fõ tartalom

hétfő, 06 december 2021 08:03

DADA képzés az iskolánk falain belül

Írta: Bárány Zoltán
Értékelés:
(1 szavazat)

A Miskolci Rendvédelmi Technikumban, több mint 20 éves hagyományokra visszatekintő szakkör indult el, az ágazati képzési időszak lezárultát követően. A Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjának, ismertebb nevén a DADA, országos program keretén belül iskolánkban is lehetőség van fiatal oktatók képzésére. Idén az elsősök közül 19 lelkes fiatallal indultunk el. Az egy éves felkészítés után, a jelöltek vizsgát tehetnek, és szerezhetnek képesített DADA oktatói bizonyítványt.

Diákjaink már megfelelő tárgyi tudással rendelkeznek a több szakterületet felölelő programmal kapcsolatban. A képzés során a tárgyi ismereteken túl didaktikai, módszertani oktatásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Megismerhetik fiataljaink a modern kooperatív tanulási, média, drámapedagógiai módszereket, hogy a rendőr "szinte" pedagógusként tudja átadni tudásanyagát az általános iskolás tanulóknak. A vizsgára a tervek szerint a tavasszal a második félév végén kerül sor.

A Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programja, ismertebb nevén: DADAA Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programja, ismertebb nevén: DADAA Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programja, ismertebb nevén: DADA

Megjelent: 337 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 16 december 2021 15:18