Fõ tartalom

kedd, 16 november 2021 14:17

IV. Juhász József Grundbirkózó Bajnokság

Írta: Farkas Péter
Értékelés:
(0 szavazat)

A Miskolci Rendvédelmi Technikum tradícióihoz híven 2021. november 14-én rendezte a IV. Juhász József Grundbirkózó Bajnokságot az első évfolyamos tanulók számára. A sportversenyt Lövei László r. ezredes Úr, iskolánk igazgató-helyettese nyitotta meg. A verseny meghirdetése nagy érdeklődést keltett a tanulókban, akik mintegy 80 fővel neveztek a bajnokságra, 7 férfi és 5 női súlycsoportban.

A bajnokság megrendezése már jó alapot nyújt és szinte "válogató versenyként" szolgál a BM Országos Judo Bajnokságon induló iskolai judo csapat kiválasztásához, azonban más szintfelmérő versenyek is meghatározóak lesznek a kiválasztás során az iskolai sportéletben.

A megmérettetés során segítségünkre voltak a Diósgyőri Birkózó Club edzői, akik nagy szakértelemmel bíráskodtak a küzdelmek során valamint egy közös szabályismertetéssel is hozzájárultak a fair play-hez.

A küzdelmek fantasztikus hangulatban, sérülésmentesen zajlottak. A versenyzők teljesítményére pozitív és ösztönző befolyással volt, hogy a csapatversenyen a legkisebb súlytól a legnagyobbig haladva minden csapattag önfeledten szurkolt az éppen szőnyegen lévő társának.

Külön köszönettel tartozunk iskolánk és Sportegyesületünk vezetőségének a támogatásukért, akik hozzájárultak és lehetőséget biztosítottak a verseny megrendezéséhez.

IV. Juhász József Grundbirkózó BajnokságIV. Juhász József Grundbirkózó BajnokságIV. Juhász József Grundbirkózó BajnokságIV. Juhász József Grundbirkózó Bajnokság

Az osztályok közötti megmérettetés végeredménye:

  1. helyezést ért el a 105. osztály;
  2. helyezést ért el a 106. osztály;
  3. helyezést ért el a 107. osztály;
  4. helyezést ért el a 108. osztály;
  5. helyezést ért el a 104. osztály;
  6. helyezést ért el a 109. osztály.

A 105. osztály ezzel az eredményével jogot szerzett arra is, hogy az iskolánk által alapított vándorkupát egy éven át őrizze.

A versenyzőknek további sportsikereket kívánunk!

Megjelent: 490 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 16 december 2021 15:17