Fõ tartalom

péntek, 02 július 2021 11:58

Rendvédelmi gyakorlat középiskolásoknak

Írta: Bánszkiné Görcsös Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

A hosszú bezártságot követően idén is lehetőséget tudtuk biztosítani a rendészeti és közszolgálati ágazati képzésben résztvevő középiskolásoknak, hogy nálunk tölthessenek el egy hetet a nyári szakmai gyakorlatukból. 2021. június 28 - július 02. között fogadtuk az Ózdi Szakképzési Centrum kazincbarcikai Surányi Endre Technikum és a putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Technikum diákjait.

Az iskolánk szaktantermeinek bemutatását követően a hét folyamán elsősorban gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a fiatalok, hol igyekeztünk bemutatni a rendőri munka és rendészeti képzés minden szegmensét.

Megismerkedhettek a rendészeti kommunikációval, egy átlagos rendőri szituációba csöppenve tapasztalhatták meg, hogy milyen rendőrként intézkedni. Bemutattunk nekik néhány a Rendőrségnél rendszeresített fegyvert, majd légpuska lövészet alkalmával lőtudásukat is próbára tehették. Végig járhatták az iskolánkon belüli járőrútvonalat, megismertettük őket az alaki mozgásformákkal, a rendőri önvédelemmel, és a csapaterős tömegkezeléssel is. Próbára tettük a fizikai teljesítményüket, állóképességüket és kipróbálták az új típusú fizikai felvételi ágait. Bepillantást engedtünk a közlekedései, határrendészeti és bűnügyi szakterület egy-egy apró szeletébe is, valamint megismerhették a Rendőrségnél használt informatikai rendszereket és a rádióforgalmazás szabályait.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink felkészültek legyenek egy krízis helyzetben, ezért a gyakorlaton résztvevőknek is bemutattuk az alapvető életmentő technikákat, hogy senki ne riadjon meg a másokon történő segítségnyújtás lehetőségétől.

Bízunk benne, hogy a diákok hasznosnak érezték az itt töltött időt és a betekintéssel, amit a rendőri munkába és a rendészeti képzésbe nyújtottunk tovább erősítettük a rendőri pályára készülők motivációját.

Iskolánk számos vezetője, oktatója, dolgozója, illetve elsőéves diákja hozzájárult a gyakorlat megszervezéséhez és zavartalan lebonyolításához. Ezúton is szeretnénk megköszönni nekik alázatos és odaadó munkájukat.

Rendvédelmi gyakorlat középiskolásoknakRendvédelmi gyakorlat középiskolásoknakRendvédelmi gyakorlat középiskolásoknakRendvédelmi gyakorlat középiskolásoknakRendvédelmi gyakorlat középiskolásoknakRendvédelmi gyakorlat középiskolásoknak

Megjelent: 1707 alkalommal